dilluns, 17 de maig del 2010

Reflexió gràfica i demagògica (però certa)



Aquesta és la gran conclusió que extreu Jordi Hereu de la consulta sobre el tranvia (no era de la Diagonal, a mi no m'enganyen), que la ciutadania li demana que pensin en la crisi.

Abans de marxar, però, un parell de coses més:

Després de petar-se el primer tinent d'alcalde, crec que el responsable de comunicació i de la imatge municipal no és el candidat idoni per ascendir-lo. Però així són els "caps pensants" de l'Ajuntament de Barcelona.

En Portabella ara es calla com un puta, però la consulta dels pebrots, va ser idea seva...

12 comentaris:

  1. som guais perquè apliquem l'agenda 21 i consultem el populatxu. aquí al que hem donat més pel backstage és al propietari de l'empresa del tram. fac of, tu!

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. De moment, visc i voto a Barcelona. I vaig anar a votar, i vaig triar l'opció C (cap de les anteriors).

    El cens electoral superava el milió quatre-cents mil votants, i la despesa de la consulta, que havia de ser de dos milions d'euros, pujarà a gairebé tres milions d'euros... és a dir: 2.14 euros per votant!

    Tenint en compte que les obres estaven pressupostades en 800 milions d'euros (variable segons A o B) i que l'impacte de les obres afectaria a la gent que viu i/o treballa i/o estudia i/o compra i/o surt de festa per Barcelona, més de tres milions de persones, PREGUNTAR ABANS DE TOCAR RES ERA JUST I NECESSARI. I per 2.14 euros que m'ha costat, ho trobo barat.

    Baixa participació? Sí, i què? L'abstenció és una opció legal i legítima. Això, de moment, no és una república bananera on el vot és obligatori. La gent és lliure de no anar a votar, si així li dóna la gana.

    Jordi Portabella? No calla pas, ans al contrari, dóna la cara. Defensa les consultes sobre temes cabdals (per cars, i per afectar greument a la majoria de la població, com és el cas de la Diagonal) i critica la xapussa informàtica (culpa de l'alcalde i dels seus ajudants) i que es plantegés la consulta com un plebiscit al PSC (culpa de l'alcalde i dels seus ajudants).

    Tant de bo ens haguéssin consultat l'any 1996, quan el Pasqual Maragall va tindre la genial idea del Fòrum 2004.

    ResponElimina
  4. A mi em van estar perseguint literalment tota la setmana perquè anés a votar. La noia que hi havia davant del centre de votació m'atacava cada vegada que hi passava per davant. Que pesada...

    O potser volia rollo? Ohhh shit!

    ResponElimina
  5. A VOLTES AMB EL "GASTO" DEL REFERENDUM..QUE COSTA LA PROPAGANDA INSTITUCIONAL QUE INUNDA LES BUSTIES?,QUE PER CERT NO AMAGA, L'INTENCIO DE SER UNA ETERNA PROPAGANDA ELECTORAL.
    JUGANT AMB BCN.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Modgi,el tema transport públic és cada cop més vergonyós. I no ja per la infraestructura en sí, sino perque cada cop està més privatitzada i ens ho oculten. I perque com ja vaig exposar fauns mesos, m'agradaria que em demostrèssin que és deficitari.

    Josep, fins a cert punt puc estar d'acord en que es consulti la població per a parlar de grans temes que ens afectin, però potser primer haurien de preveure de si realment és necessària l'acció proposada, bons plantejaments i varietat d'opcions, i si realment ens interessa.

    I ja que tant en Josep com l'anònim esmenten el cost de la consulta...
    Potser tres milions d'euros és un preu raonable per fer una consulta, però a més cal afegir-hi la campanya prèvia que es va fer per a que el ciutadà opinés en uns tríptics, la campanya publicitària demanant idees, més les comissions que es deurien reunir per a llegir-les i fer-ne els informes pertinents, més els experts en urbanisme que deurien fer les seves propostes... i anem sumant, anem sumant i al final resulta que les opcions presentades no són gens majoritàries i a ben poca gent l'interessa anar a dir la seva... doncs sumant tot plegat, no ha sortit car, ha sortit caríssim!!!

    I Sergi, una altra vegada llenci la canya, que els socialistes ja estan molt avesats a comprar simpaties...

    ResponElimina
  8. Vol dir que algú pensa (coherentment) dins l'ajuntament? em penso que la frase l'ha de replantejar.

    ResponElimina
  9. Srta. Tiquismiquis, on he posat que l'ajuntament pensa? he parlat dels "caps pensants" de l'ajuntament, amb les seves cometes i tot per a que es veiés l'ironia. Potser la propera vegada hauré de posar un advertiment (tipus Mode Irònic: ON)

    ResponElimina
  10. El millor ha estat el Ricard Gomà, que ha culpat les retallades del ZP amb la baixa participació a la Consulta. A més, ha dit que cal analitzar els resultats "amb humilitat". Què significa? Com collons es fa això?!

    ResponElimina
  11. Albert, hauria tot de guardar la mateixa proporció. Campanya "a bombo i platerets", humiliació en igual mesura. Que no vinguin amb "humilitats".

    ResponElimina
  12. Ok. ok. Dispensi, la propera ho llegiré correctament i no ràpidament.

    ResponElimina

Vinga, ja pots buidar el pap.