dissabte, 30 d’octubre del 2010

Frases que defineixen un imbècil(1): Aquest és un país laïc

Ja em perdonareu la meva llarga absència en aquestes contrades. Un altre dia ja faré un totxo biogràfic. Anem per feina que se'ns cova l'arrós.

la setmana vinent el Papa arriba a Barcelona i farà el seu xou partícular. L'afirmació que avui critico és certa però de veracitat inexacta. La constitució sembla dir-ho així. Un text que per alguns sembla encara més intocable que les sagrades escriptures, i que no ens ha portat la felicitat com tampoc quan la "paraula de Dèu" era llei. De totes maneres no es pot obviar que hi ha moltíssima gent que és "creient", en aquesta formulació única en el món de les religions que permet a un individu ser "catòlic no practicant".

Sobre la visita del pontífex, es pot discutir el tema de les despeses (i amb discutir, vull dir que qualsevol de les dues postures poden tenir raó) però no em val esgrimir l'argument de la laïcicitat de l'estat quan ens convé. I parlo del pijoprogressisme i posturistes variats que perden el cul i mullen les calces quan altres dirigents religiosos com el Dalai Lama dels collons venen a Barcelona. Aquest ni tan sols és un Cap d'Estat  i entre les pràctiques de l'ordre budista també hi ha contemplades algunes de les actituts que sancionem i censurem tan alegrement quan es parla del Vaticà.

Dit aixó, dono el meu suport  a alguns dels col·lectius que pensen manifestar-s'hi en contra, per mostrar la seva disconformitat en coses concretes i sense que ningú no em vengui motos. I jo  tinc coses millors a fer (com dormir) que no pas fer el xai reconsagrat.

I atenció a la branca radical, violenta i TERRORISTA (en majúscules, com ho llegeixen) del col·lectiu anomenat anti-sistema que no fotin cap disbarat.

8 comentaris:

  1. Ja se'l trobava a faltar.

    Un bon anàlisi. Això sí, espere que a Barcelona no passe com a València, on encara estem pagant la darrera visita d'aquest senyor de blanc...

    ResponElimina
  2. No entenc això de manifestar-se en contra del cap d'una religió. No t'agrada? no vagis a misa.
    Barcelona viu del turisme, amb el Papa es fara més negoci. Doncs bé, després se'ls hi posa un impost i es reparteix entre els pobres.

    ResponElimina
  3. A MI M'ES IGUAL COM SI VOL VENIR MARIA SANTISIMA,HOSTELERIA FARA CAIXA....ELS VEINS DE LA SAGRADA FAMILIA,NO LLOGARAN ELS BALCONS.....AIXO SI, ELS HI FARAN LA PUNYETA AMB LA CIRCULACIO I EL ANAR I VENIR.....PERO SORTIREM A LA TELE DE TOT EL MON...EL SRO.HEREU,COM SEMPRE, DIRA QUATRE BAJANADES....I PROU.ELS CALERS?ELS PAGAREM COM SEMPRE, A "ESCOTE"I RES MES.... "VISC A BARCELONA..."QUE HI PODEM FER?
    JUGANT AMB BCN.

    ResponElimina
  4. Benvingut de nou.
    Jo només espero que no em suposi cap molèstia ni cap contratemps, tant per part dels que hi estan en contra com dels que hi estan a favor, perquè llavors em cagaré en Déu, en Buda, en Yahvé, en Alà i en Nietzsche si cal.

    ResponElimina
  5. Aquest és l'error de molta gent, aquest país i la seva constitució no diu que siguem laics, tant de bo, però no és el cas. El que diu és que és un estat aconfessional, és a dir no s'obliga a cap confessió concreta però és evident que moltíssima gent n'hi ha una (rèmores de la tradició i del franquisme també).

    A mi el papa me la porta ben fluixa i sincerament totes les religions haurien de desaparèixer que només fan que donar mals de cap. De tota manera ja que ens gastarem la morterada de diner públic espero que hotels, bars, restaurants i fins i tot particulars que relloguen parts de cada facin el seu "agost" particular.

    PD: Ben tornat.

    ResponElimina
  6. Me'n alegro de ser de nou tan ben rebut entre tots vostés.

    Jugant amb BCN, siusplau, miri's aixó d'escriure-ho tot amb majúscules, que segons el protocol i l'etiqueta internetil ens està fument uns crits considerables. Què hi podem fer, pregunta o és ressignació?

    ResponElimina
  7. En teoria l'estat es aconfessional però a la hora de la veritat al col·legi els nens poden estudiar religió catòlica, a la declaració de renda et pregunten si vols donar un 0'7%? a l'església, a més de tota la pasta que reben en concepte de patrimoni històric (manteniment de catedrals, monestirs, etc.), col·legis concertats on programen noves generacions de beats feixistes i moltes altres coses que mai s'expliquen, com per exemple la milionada que val fer venir al papa (No crec que el Dalai Lama cobri gaire) amb la que es podriem fer molts col·legis

    ResponElimina
  8. S'imagina que s'enfonsa la sagrada familia amb el Papa a dins... Aixó si que donaria que pensar...

    ResponElimina

Vinga, ja pots buidar el pap.