dimarts, 2 de febrer del 2010

Boicot als cines, premis i un joc.

Ahir algunes sales de cinema van decidir tancar les seves portes en senyal de protesta per la nova "llei del cinema" aprovada pel Parlament de Catalunya.
1- Acte estèril. Algú creu que es faran enrera perquè unes sales de cinema, un sector poc significatiu dins l'economia, tanqui un dia? Alguna cosa ha canviat quan milers de treballadors fabrils de sectors com l'automoció, s'han manifestat davant la Generalitat? Au va, a més de fatxes, gilipolles (i no és un oximoron).
2- Que un cinema obrís ahir no significa que recolzi la llei. Vaig sentir a El Món a Rac1 responsables d'altres sales que de fet consideraven la nova llei una imposició. La democràcia del pensament únic contra la dictadura de les opcions. Fatxes i gilipolles de nou. Però encara queden els pitjors...
3- Els cinemes Verdi. aquests van tancar, però atenció! Perquè es van veure obligats per les distribuïdores diu l'excusa oficial! És a dir que les multi-cultis, modernes, culturetes i perroflàutiques sales del carrer Verdi de Gràcia van tancar doblegades pel diabòlic capital! Però tampoc és d'estranyar, considerant que el tipus d'individus que les freqüenten es solidaritzen amb qualsevol causa menys la catalana.
Total, que anar o deixar d'anar al cinema de rés no valdrà. Sobretot perquè la llei s'aplicarà... i punt

La cerimònia dels Premis Gaudí, tampoc no va estar tan malament, excepte per la deficient sonorització dels comentaris de l'Àlex Gorina I l'Òscar Andreu. Tampoc va ser per cagar-s'hi. Ja veurem les dels Oscar (els de Hollywood) que aquest any presenten novetats. Ah, i espero que el Cameron no repeteixi l'èxit de Titànic.

I ara el joc. Rés complicat. Heu d'endevinar el títol de la pel·lícula (en versió original).

Vinga, participeu. A veure si en faig un post de profit, de tot plegat. A partir del tercer comentari, ja posaré alguna pista si no aneu ben encaminats.

PD: Veure Invictus doblada (al català o al castellà) és d'imbècils. I fins i tot en versió original, pel que diuen els que l'han vista.

11 comentaris:

  1. Jo insisteixo: repassem la biografia d'algun personatge? Començant pel franquista Pedro Balañá, que rebutja el cine (doblat o subtitulat) en català perquè "no és negoci" mentre que dóna curses de braus, tot i no tindre prou públic "perquè és cultura".

    ResponElimina
  2. Hòstia, serà fàcil, però jo no ho pille... "Salir del armario"? No. Una pista...

    ResponElimina
  3. El Truffaut, de Girona, no va tancar.

    ResponElimina
  4. Josep: El cas Balaña ja s'ha comentat, aquest ja sabem de quin peu calça, el que em preocupa són els que no hi estan d'acord però se'n amaguen.

    Remitjó: Encara és massa d'hora per donar pistes.

    Iaiapunkarra: Aquests Truffaut pel nom suposo que deuen ser els Verdi de Girona, no?

    ResponElimina
  5. L'has calvada amb la paraula que els defineix: gilipolles. Si tan valents són, per què no tancaven un dia de cap de setmana? A sobre covards!

    ResponElimina
  6. Encara li estic donant voltes a "l'assertiju".

    Vostè encara creu en la farsa dels premis? Valga'm Deú...

    ResponElimina
  7. Gràcies, Anthony. La veritat és que tinc experiència en el tema (en cine, no en pràctiques sexuals que inclouen armaris assassins).

    ResponElimina
  8. Senyor merdevalista: Com sabrà David caradine (el de la foto) va ser trobat mort d'asfixia amb finalitats sexuals en un hotel de no sé quin cony de país asiàtic dins d'un armari. Pulutant podriem dir que en david va morir empalmat, o com podriem dir en anglés "Die hard".
    I en el tema premis, ni crec ni deixo de creure, però ja fa anys que em fot que una pel·lícula força bona tècnicament parlant com Titanic, però molt justa en la resta tingui els mateixos Òscar que una joia del seté art com Ben Hur. I no faig la trampa de molts frikis de sumar els premis de les tres parts del Senyor dels Anells.

    ResponElimina
  9. No sé si són com els Verdi, eL Truffat és una sola sala. Normalment hi va molt de gafapastes, i les pel.lícules que hi fan són un pal (de fet, com les dels cines normals): No és recomanable anar-hi amb un culturetes si el que vols és engatussar-lo perquè te faci un favor, perquè després no hi ha qui folli: Tu perquè t'adorms i l'altre perquè no pararà de parlar del sentit intel.lectual de la pel.lícula, sentit que tu no has captat perquè no estàs al seu nivell.

    ResponElimina

Vinga, ja pots buidar el pap.