dissabte, 26 de juny del 2010

Ramats d'ovelles

Com els vaig dir, abandonava per uns dies el país i quan he tornat no me l'he pas trobat millor. No sé què collons hauran fet en la meva absència però la cosa fins i tot ha empitjorat. Per tant, podriem descartar-me com a causa dels mals de la terra. Que quedi constància per si mai em presento a president de la Generalitat.

Ja només fotre els peus a l'aeroport ja em va retornar a l'estat de nervis i encabronament que em provoca Catalunya (per no parlar d'Espanya). Minut 1 a casa i ja començaven les males notícies en forma de pèrdua de maleta (afortunadament recuperada). 

Podria escriure un llarg post sobre les vacances que acabo de passar, però hi ha dues raons que m'ho impedeixen: cert sentit del pudor i que on vagi jo a passar una setmaneta d'esbarjo no és pas d'interés general. I no sé jo per quins set sous al ramat que segueix la premsa del cor sí que li sembla interessant el que cony hagi fet Belen Esteban en un creuer, per posar un exemple. I aixó que jo no sóc pas subnormal i segur que podria explicar alguna cosa d'interessant, divertida i/o excitant...

Aquest seguidisme inconscient és un model de conducta pròpia de les ovelles, molt semblant al que va provocar l'atropellament a l'estació de Castelldefels aquesta revetlla.  Se'n diuen i se'n diran moltes aquests dies d'animalades, segurament cada cop més grossa, però que "no nos embauquen"... que aquest cop la culpa no és del "Papa Govern". El problema no és que la passarela superior estigués tancada, ni que "presumptament" el túnel sotsterrani no tingués l'amplada necessària per a que la primera columna de l'exèrcit d'Atila passés en formació, ni que el servei de vigilància comencés el seu torn deu minuts més tard, ni molt menys del conductor de l'Euromed que va fer senyals acústiques i lumíniques per avisar del seu pas. La culpa la té "l'aborregament" del personal. 

Jo mateix he creuat alguna vegada unes vies de tren a Calella, en un tram recte enorme i sempre fixant-me molt en si passava o no un convoi. Però estic conveçut que els primers que van sortir del tren i van creuar també ho van fer, però els van seguir un fotimer de gent seguint el ramat i despreocupant-se de la resta. Ara hi ha qui vol culpabilitzar l'administració i l'empresa. El primer pas per evitar un accident moltes vegades es troba en les nostres mans, no podem demanar a l'Estat que ens faci de pare i de consciència. N'hi ha que es queixen de la vigilància: Han de posar franctiradors a la passarela aèria per evitar que la gent creui les vies? Altres han dit que si les vies són tan perilloses s'haurien de posar impediments per creuar-les: Torno a Calella on hi ha parts de les valles serrades per a poder creuar (Fins i tot al mateix lloc on hi ha passis sotsterranis que sí, poden fer pudor a pixum però són només deu segons). Altres es queixen que el túnel per sortir de l'estació estava tan plé que per aixó van decidir creuar les vies: Què passa, que la platja la tancaven? Que fugien de la justícia? Quina pressa hi ha, pressa per deixar aquest món?


Si tan necessitats estem d'algú que ens marqui el pas, no sé què cony fem votant polítics si el que estem demanant a crits és que en Jordi Moxach i la Coloma siguin els nostres governants... Jau Coloma!!!

Pd. Qui comenci a dir que el futbol també és de borregos i bla,bla,bla... li envio deu punts de mort per demagog. A pixar fora de test, vagi'n a fer-ho a la catenària.

Pd2: M'adhereixo a la campanya de l'1 de juliol. Bona iniciativa.

5 comentaris:

  1. La seva hipòtesi no està gens fora de lloc i possiblement tingui força raó, la inconsciència col.lectiva, actuar talment com un ramat, sempre amb presses, sempre volent arribar abans, sempre amb la por de quedarse fora.

    ResponElimina
  2. La responsabilitat de passar per un lloc on està prohibit fer-ho és de qui ho fa. Però sempre és més fàcil tirar pilotes fora.
    També s'ha de dir que l'accessibilitat de moltes estacions és més que lamentable. Alguns sembla que ho hagin descobert ara.

    ResponElimina
  3. Totalment d'acord, i he de dir que la imatge dels franctiradors a les estacions m'ha engrescat bastant; és més, crec que haurien de disparar no només als que creuen les vies, sinó també als que empenyen per entrar o sortir, als que escolten música per l'altaveu del mòbil, als que tiren brossa a les vies...

    ResponElimina
  4. No va ser exactament a Castelldefels, sinó a la següent estació. ho sé perquè jo anava al següent tren. Vaig arrivar 4 putes hores tard al meu destí (puta merda d'administració, prometent autobusos fantasma.. però bé, ja la coneixem a la RENFE). Els fills de puta no tenien moment millor per anar-se a morir...
    A jutjar pel personal que omplia el meu vagó, probablement els morts i ferits eren tots "quillos" i "garrulos" d'aquells tan cultes i simpàtics que tots coneixem, és a dir, encara han fet un FAVOR a l'humanitat amb la seva imprudència subnormal.

    ResponElimina

Vinga, ja pots buidar el pap.