dissabte, 19 de febrer de 2011

Les teles públiques no saben què és la crisi

Després de setmanes sense escriure rés, pensava fer avui una bona rajadeta pel tema Ryanair. I de passada tocar la censura del govern valencià amb les emissions de TV3. Però ves per on, TV3 serà avui la protagonista d'aquesta entrada, però no com a víctima sino com a focus de la meva crítica.

TV3 i TVE renoven els drets d'emissió dels partits de la Champions League fins al 2015. Que bé, no? Doncs no senyors, és una bona merda.

En què collons pensen els caps de les dues corporacions públiques? La televisió espanyola no fa molt va haver de fer una regulació de plantilla per rebaixar el pou sense fi del seu dèficit. I ara, que ni tan sols tenen ingressos publicitaris, decideixen gastar una morterada de diners en renovar els drets de la Champions. TV3 no ha regulat la seva plantilla, tot i que en certs moments algun capitost socialista va llençar el globus-sonda. Pot ser que TV3 no passi les mateixes angúnies que la televisió espanyola, però tampoc es troben per massa alegries económiques.

Però sigui com sigui, el cas de la televisió catalana em toca molt més la pera. En un moment en que el govern paralitza el país en ares de la crisi econòmica, a què treu cap aquest dispendi? Per què competir amb les altres televisions privades que també volien aconseguir aquests drets, en una batalla d'ofertes i contra-ofertes? Ja cal que s'expliquin la mar de bé.

I ara anem a un altre tipus d'analisi: el profit que en poden fer de la retransmissió dels partits les dues televisions. La champions té els seus propis patrocinadors que paguen una morterada a la UEFA per la seva exclusivitat. TV3 encara hi pot inserir la seva propia publicitat a la mitja part del partit, el que li dona la ocasió de recuperar una petita part dels diners invertits. Però i la televisió espanyola? Ni tan sols aixó. Les privades necessiten molt més els índex d'audiència que aquests partits els donen per a competir en el mercat publicitari televisiu.

I el dret a sentir la transmissió en català? Amb la TDT ara tots els operadors poden incloure diferents canals d'audio pel que ben probablement els partits els donarien amb opció en català. I si no, sempre queda la ràdio com s'ha fet tota la vida, si és que aquestes quadren la senyal (A Rac1 ho intenten).

I ja que parlo de la nostra, remato una antiga història. Fa uns mesos vaig escriure al bloc l'entrada La Nostra em pren el pél i em pren per imbècil. Fa unes setmanes la Sexta va emetre la pel·lícula que em va portar a escriure aquella entrada sulfurant. Ells si que van fer bé les coses, editant el final del film per incloure l'escena que TV3 ens va privar de veure. Per a descàrrec seu diré que fa unes hores a la Nostra han emés "L'increïble Hulk" i han pres la mateixa decisió per emetre una escena de les mateixes característiques. Aquest cop ho han fet molt bé.

3 comentaris:

 1. I no només la Champions... perquè per seguir la fórmula 1 per tot el món, s'han de desplaçat 4 o 5 presentadors i el seu corresponent equip tècnic?. Perquè per seguir el Barça a Londres hi ha d'anar Déu i sa mare, i tot l'estol d'àngels? Perquè s'ha de destacar un cabronàs a l'NBA? Perquè passar 20 dies sudamèrica seguint 4x4 per Nadal?
  I la pregunta més inquietant de totes...perquè el canal Esports3?

  ResponElimina
 2. D'acord que és una gran despesa. Però és l'únic remei per a pdoer veure i escoltar el Barça en català. Això de simultanejar-ho amb la ràdio poca gent ho fa. Si a la TV està en castellà, ho escolten en castellà i punt.
  Si TV3 vol competir en un entorn tan complex com l'actual cal que faci inversions com aquestes.

  ResponElimina
 3. La verdadera historia de la EPOC que cambió la vida.
  Mi padre fue fumador durante cuarenta años. Comenzó cuando era un adolescente en la escuela secundaria a principios de la década de 1950 y continuó fumando alrededor de un paquete al día hasta que lo dejó en 1995. Durante años pensó "¿Sabes? Fumé durante cuarenta años y me salí con la mía". !" No. No, no lo hizo. En 2014, diecinueve años después de dejar de fumar, comenzó a notar que tenía problemas con las sibilancias y sentía que le faltaba mucho el aire. Fue diagnosticado con EPOC en etapa temprana. Durante el primer año, pudo arreglárselas simplemente usando inhaladores de rescate de vez en cuando, pero a finales de 2015 necesitaba oxígeno suplementario. Al principio, podía arreglárselas con la configuración más baja del tanque de 1 litro por minuto, pero a medida que pasaba el tiempo, necesitaba un concentrador de oxígeno en casa y necesitaba más y más oxígeno. El año pasado (2020) alcanzó la configuración más alta del concentrador de oxígeno de 5 litros por minuto, incluso mientras estaba sentado. En ese momento me había mudado con él para cuidarlo. A veces él estaba jadeando por aire y me preguntaba "Hijo, ¿la máquina está encendida? Simplemente no puedo obtener suficiente aire" su condición empeoró, nuestros corazones se derritieron cada momento mientras lo veíamos jadear, estábamos seguros él moriría en cualquier momento, cuando comencé a leer los comentarios de YouTube, me topé con un comentario que decía que hay un médico herbolario tradicional llamado Dr. Itua Herbal Center hombre que cura esta dolencia y otras enfermedades humanas, lo contacté rápidamente y ordené el hierbas con el dinero de mi padre porque ya no las necesitaría porque se moriría en cualquier momento, yo recibí las hierbas en dos días y desde ese momento las usó, empezó a sentirse cada vez mejor, a las pocas semanas estaba completamente curado, gracias por leer esta historia sobre la experiencia de mi padre con la EPOC. Si conoce a alguien que fuma y lo ama, anímelo a dejar de hacerlo. Amamos a Daddy.all gracias al Dr. Itua.
  si tiene esta dolencia u otras dolencias como... Alzheimer, cáncer, Parkinson, VIH, herpes, VPH, enfermedad renal, diabetes, hepatitis, envíe un correo electrónico al Dr. Itua Herbal Center en
  drituaherbalcenter@gmail.com también conversó con él en el número de whatsapp: +2348149277967.
  WWW.drituaherbalcenter.com y él te enviará hierbas para curarte por completo.

  ResponElimina

Vinga, ja pots buidar el pap.