dimecres, 24 de febrer del 2010

NI saben, NI volen saber

El pitjor del que passa amb el jovent d'avui en dia no és que ni treballin ni estudiin, sino que ni saben ni volen saber. Sembla que visquin en el dia a dia i no tinguin cap interés en coneixer rés del passat. Els hi poso un exemple que he trobat en un blog sobre cine (No el del senyor Manel) en el que parlen de "El Hombre Lobo" de Fenicio del Moro, i on postejaven amb hilarants intencions el crític comentari sobre aquesta d'una jove fan de Crepúsculo a la web Latino Review.
“Da mala imagen de los hombres lobo y los hace parecer una mutación deforme de un perro rabioso. Empezaron a gustarme los HL después de ver a un impresionante Jacob Black (el tio merda que fa aquest paper a Crepúsculo o Luna nueva, jo què sé…) hasta que ví vuestro mierdoso remake de lo que llamáis un HL”
"[...]¿Cómo puede morir un HL con una bala de plata? Peor, has visto la transformación del hombre que se supone es el lobo? Se sienta en una silla y todo su cuerpo se transforma en el de un “freak” deforme. Si ves la transformación de Jacob Black, no parece ni de lejos tan falsa, barata o mutada”
- "¿HOYGAN, un hombre Lobo latino y de mediada edad? Son unos chingones y  me hasen yorar..."

Tampoc no cal entrar massa a valorar aquesta mostra (o monstre) d'ignorància superlativa.

També va ser prou comentat el cas d'una adolescent que s'havia trobat amb un video-clip d'un grup als que acusava de plagiar el só i les pintes dels seus estimats Tokio Hotel... i resulta que parlava de Guns 'n' Roses i el "Welcome to the Jungle". Els semblarà extrem, però si tenen contacte o senten a parlar a qualsevol jove (adolescents i alguns ja no tant) ho podran percebre.

No tenen cap referent cultural, per molt que aquesta generació llegeixi més (encara que siguin llibres de ràpid consum) . Són la generació que han nascut amb un accés total a la cultura i a tot tipus d'informació, però incomprensiblement no el fan servir. Si, segurament tots ells sabran el que és un bukkakke, però al mateix temps preguntaran en qualsevol fòrum si poden deixar prenyada la seva "periquilla" per mirar-li la xona amb lluna plena...

13 comentaris:

  1. Té vostè tota la raó, però trobo a faltar un "en general" o un percentatge inventat "el 90% del jovent".

    ResponElimina
  2. M'ha encantat allò de "da mala imagen de los hombres lobos". Imagine un Sindicat de Licantrops Units demandant Benicio del Toro i exigint la retirada de la pel·lícula, com quan una associació feminista demana la retirada d'un anunci si es veu una mamella...

    ResponElimina
  3. És lògic que un tio de trenta anys tingui més cultura que un de quinze. Supose que quan nosaltre érem adolescents en dèiem i fèiem d'iguals.

    ResponElimina
  4. completament d'acord. Em recorda a aquell concursant d'operación truño, que vivia i moria per la música i resulta que no sabia qui era el Serrat ni l'havia escoltat mai...lamentable. (no dic que em flipi el Serrat, però és culturilla musical).

    ResponElimina
  5. Si realment vol calibrar fins a quin punt la joventut, especial els sudaques (perdó) sucamerincans, són ignorants no deixi de passar pel yahoo answers. Y para muestra un botín:

    http://espanol.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100223182743AAyVOp5

    http://espanol.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100223172330AAcdwJ8

    ResponElimina
  6. "Me pasó el pene por la bajina pero jamás lo introdujo". Com es diu això? bajinajob?

    ResponElimina
  7. I el coneixement musical? miri aquest enllaç i plori amb els comentaris. http://www.youtube.com/watch?v=dSVz_bA1SaM

    ResponElimina
  8. La cultura de la qual aprenen és la dels serials de Sálvame i altres perles. Així anem!

    ResponElimina
  9. Els nostres referents d'aleshores no és que fossin massa millors que els d'ara. Faré memòria: Kiko Legard, Mayra Gómez Kemp, Torrebruno, Iñigo...

    Sóc del parer d'en Josep.

    ResponElimina
  10. - Mecànic emprenyat: té vosté raó, he parlat a l'engrós.
    - Remitjó: manifestació d'homes llop, ja! A més tenen una greu discapacitat, pensi que no dormen ni de dia ni de nit.
    - Josep i Pere Llufa: És possible que nosaltres tampoc fossim unes llumeneres de joves, però aquesta incultura ja es comença a rrossegar per gent que ronda i suoera la vintena. I el que em fot més és que tenen moltes més eïnes que no pas nosaltres per sortir de l'ignorància.
    - Noa Literal: Bo, l'exemple.
    - Modgi: Encara més impagables són algunes respostes. I la de la primera pregunta el que més em desconcerta que hagi escrit "3 U 5 veces"
    - El seu comentari es mereix un post sencer. A la meva feina he notat que com més s'ha generalitzat l'us de la xarxa, la gent té menys idea de música. Es creuen tot el que lelgeixen i ho donen per bó. Sobre l'enllaç, evidentment ni l'interpret és el que diuen ni la cançó es diu d'aquesta manera. Però em trenca per tots els costats els que refuten als pobres que tenen el valor d'esmenar l'errada.
    - Albert, la culpa no pot ser de la tele només.

    ResponElimina
  11. Collons, jo als 15 sabia perfectament com matar un home-llop, no fotem!. A veure si ara aquesta merda de jovent que puja em dirà que que protegir-te dels vampirs no haig de portar alls a la butxaca, si no un grapat d'usb amb Crepúsculo piratejat!.

    ResponElimina
  12. Txisky: Quant els mort s'aixequin... seran els primers en palmar-la.

    ResponElimina
  13. Per cert Txisy, benvingut i ... vosté viu a Sabadell?

    ResponElimina

Vinga, ja pots buidar el pap.